Nieuws

Actief Cleaning Services en Actief Zorg werken samen aan Geluk Dichtbij

Voordat onze Thuisondersteuners beginnen bij een nieuwe klant, neemt de gemeente meestal eerst een kijkje bij de woning. Soms komt het helaas voor dat een huis ernstig vervuild is geraakt. Hier kunnen wij onze Thuisondersteuner niet naartoe sturen. In zo’n situatie kan Actief Cleaning Services zorgen voor de eerste stap naar een schoon en leefbaar huis. 

 

Actief Cleaning Services is gespecialiseerd in bijzondere vormen van schoonmaken zoals ‘saneren’. Dit betekent dat alles wat vervuild is wordt weggehaald om de ruimte weer gezond te maken. Soms zijn er schimmels ontstaan, loopt er ongedierte en zijn spullen onherstelbaar beschadigd. Commercieel Directeur Ruben Peppenster: “Er zijn allerlei redenen waardoor het (tijdelijk) niet lukt om zelf een huis te onderhouden. Voor Actief Cleaning Services is de oorzaak niet belangrijk. Wat de reden ook is, u bent niet de enige. Zoiets kan gebeuren.”

Missie

De klandizie van Actief Cleaning Services bestaat vooral uit bedrijven. Het schoonmaakbedrijf wil hier verandering in brengen door personeel en expertise in te zetten om Actief Zorg te ondersteunen bij haar missie. Een logische stap, volgens Ruben: “De eigenschappen van onze medewerkers sluiten aan bij de behoeften van Actief Zorg. Onze mensen zijn vaak het eerste gezicht voor klanten en medewerkers, het eerste aanspreekpunt. Zo vervullen zij vaak de belangrijke rol van gastheer of gastvrouw binnen een bedrijf.”

Delen

Personeel delen zou wat Ruben betreft een volgende stap zijn: “Hoe mooi is het als wij klanten van Actief Zorg ook ’s avonds kunnen helpen? Naast specialistische reiniging zijn de medewerkers van Actief Cleaning Services ook deskundig in huishoudelijke ondersteuning. We slaan graag de handen ineen met Actief Zorg om mensen verder te helpen.”

Concreet

Onlangs heeft Actief Cleaning Services de eerste klant van Actief Zorg geholpen. De man heeft een tijdje zorg geweigerd, waarna hij toch op het punt is gekomen om hulp te aanvaarden. Op dat punt was zijn huis helaas in een ver vervuild stadium. Actief Cleaning Services heeft de woning toen gesaneerd zodat de man opnieuw kon beginnen. Een schone lei. “Maar we laten de klant niet los”, geeft Ruben aan. “Na de komst van Actief Cleaning Services houdt een contactpersoon van Actief Zorg de situatie goed in de gaten. Zo is er na drie maanden een contactmoment om te kijken of alles goed gaat met de klant."