Nieuws

Actief Zorg bereikt akkoord over overname Hulp Thuis ZuidZorg

Actief Zorg heeft overeenstemming bereikt over overname van het bedrijfsonderdeel Hulp Thuis van ZuidZorg. Beide organisaties zijn erg blij met de voorgenomen overname, waarbij de 900 medewerkers van ZuidZorg en hun klanten over gaan naar Actief Zorg.

Algemeen directeur van Actief Zorg Lia van Galen zegt hierover: “We hebben de afgelopen jaren keihard gewerkt om thuiszorg vorm te geven op een manier die past bij de tijd waarin we leven. Bij alles wat we doen gaan we uit van de mogelijkheden en talenten van mensen. We willen dat mensen groeien en tot hun recht komen. Met de overname van ZuidZorg mogen we nu nog meer mensen deze “Actief Zorg” bieden en dat is waar we het voor doen.” De organisatie is door de overname in een klap de grootste thuishulporganisatie van Brabant.

Thuishulp belangrijkste basis zorgproces

“Actief Zorg ziet huishoudelijke hulp als de belangrijkste basis in het huidige zorgproces. Het is vaak de eerste stap die mensen nemen als ze thuis ondersteuning kunnen gebruiken. Gelukkig zien de betrokken gemeentes dit ook. Het is een natuurlijk proces. We nemen klanten verspreid over 16 gemeentes over. In het merendeel van deze gemeentes zijn we zelf al actief als aanbieder van huishoudelijke ondersteuning. Enkel in Reusel, Best en Weert zijn we een nieuwe speler.”

Wat betekent dit voor medewerkers en klanten?

Het verzorgen van de beste ondersteuning thuis is de kerntaak van de organisatie. Medewerkers en klanten gaan niet veel merken van de overname. Mensen houden hun vertrouwde hulp en medewerkers blijven onder dezelfde arbeidsvoorwaarden werken. Wél onder de naam Actief Zorg. We laten de bedrijven in het nieuwe jaar organisch in elkaar over vloeien en we leren onze nieuwe collega’s werken vanuit onze GELUK-waarden.

Warme overdracht

De overname is in goed overleg en vertrouwen tot stand gekomen. In het voorjaar berichtte ZuidZorg al over het afstoten van dit bedrijfsonderdeel. Het was voor de directie van ZuidZorg erg belangrijk dat een nieuwe partij alles goed zou regelen voor klanten en medewerkers. “Samen zorgen we voor een warme overdracht,” sluit Lia van Galen.

De foto is genomen op het moment van tekenen was op maandagmiddag 17 december.
Van linksonder met de klok mee: Hans Smit (mede eigenaar Actief Zorg), Gerard Peppenster (mede eigenaar Actief Zorg), Charles Laurey (bestuurder ZuidZorg), Lia van Galen (Algemeen Directeur Actief Zorg) en Odet Vermeijlen (Directeur ZuidZorg onderdeel Zorg Thuis)