Huisvesting

Kun jij hulp gebruiken bij het zoeken naar andere woonruimte of zelfstandig wonen? Individuele begeleiding van Actief Zorg helpt je om bepaalde problemen aan te pakken. Samen maak je een plan en ga je aan de slag. Heel praktisch en altijd vanuit je eigen mogelijkheden.

Leven in een onveilige omgeving

“Ik zag geen uitweg meer”

“Mijn ex-man is verslaafd en hierdoor zijn financiële problemen ontstaan. Ook mijn woonsituatie was verre van ideaal. Er was weinig rust, veel overlast van buren en mijn ex bleef me lastigvallen. Mijn dochtertje en ik voelden ons niet veilig. Ik piekerde hier enorm over en bracht vele uren depressief door in mijn bed. We waren echt wanhopig. 

Carla, mijn begeleider van Actief Zorg, wilde me twee keer per week helpen, maar ik zag daar tegenop en zei vaak af. We zijn toen begonnen met enkele korte bezoeken waarin we bijvoorbeeld de kerstboom hebben opgezet en enkele rekeningen hebben betaald. Vanuit deze korte ontmoetingen ontstond meer vertrouwen en zijn we grotere problemen aan gaan pakken.

Samen hebben we gesprekken gevoerd met de woningbouw, gemeente en de GGZ-behandelaar. Ik kwam in aanmerking voor een nieuwe woning en er werd zelfs een verhuisvergoeding geregeld. Nu we verhuisd zijn is er rust in ons leven en ik slaap weer door ‘s nachts. Voor mijn gevoel kan ik nu echt gaan werken aan mijn herstel.”

Lauren – 38 jaar

Wanneer de glans uit het leven verdwijnt

"We hadden niets meer om naar uit te kijken"

“Leeftijd komt met gebreken. Naast fysieke beperkingen aan zijn heupen en benen lijdt mijn man aan Alzheimer. Gedurende de dag kwamen we letterlijk niet vooruit. Boodschappen doen, koken en op vaste tijden eten, het lukte niet meer. We aten slecht, vielen af, bewogen weinig en zaten maar in onze stoel. Over de jaren heen verdween de glans uit ons leven. Onze huishoudelijke hulp trok uiteindelijk aan de bel. Hier moest wat gebeuren.

Eline, mijn begeleider van Actief Zorg, heeft in het begin vooral veel vragen gesteld. Waar wordt u gelukkig van? Wat vindt u belangrijk in het leven? We wilden er allebei vaker uit. Weer onder de mensen komen. Mijn man gaat nu eens per week naar de dagbesteding. Ik doe dan samen met Eline de boodschappen, of we maken een wandeling door het bos.

We eten weer gezond, bewegen meer en zijn in contact met de buitenwereld. Ook maak ik me minder zorgen over de toekomst. Eline heeft op mijn verzoek geregeld dat we op korte termijn begeleid kunnen gaan wonen. Dat geeft veel rust op onze oude dag.”

Mevrouw Laarakkers - 86 jaar oud

Hulp bij aanvragen van begeleiding

Herken jij je in bovenstaande verhalen? Of loop je tegen andere problemen aan die jou belemmeren in je dagelijkse leven? Aarzel niet om hulp te vragen. Je staat er niet alleen voor.

Actief Zorg kan helpen om de eerste stap te zetten. We staan je telefonisch te woord of komen gratis bij je thuis en bespreken samen wat de mogelijkheden van individuele begeleiding zijn.

Vul het formulier in of bel met 088 750 8200 en vraag naar een medewerker van begeleiding.

Hulp bij begeleiding aanvragen