Zingeving

Wil je samen in kaart brengen wat voor jou belangrijk is in het leven en waar je gelukkig van wordt. Individuele begeleiding van Actief Zorg helpt je om bepaalde problemen aan te pakken. Samen maak je een plan en ga je aan de slag. Heel praktisch en altijd vanuit je eigen mogelijkheden.

Wanneer de glans uit het leven verdwijnt

"We hadden niets meer om naar uit te kijken"

“Leeftijd komt met gebreken. Naast fysieke beperkingen aan zijn heupen en benen lijdt mijn man aan Alzheimer. Gedurende de dag kwamen we letterlijk niet vooruit. Boodschappen doen, koken en op vaste tijden eten, het lukte niet meer. We aten slecht, vielen af, bewogen weinig en zaten maar in onze stoel. Over de jaren heen verdween de glans uit ons leven. Onze huishoudelijke hulp trok uiteindelijk aan de bel. Hier moest wat gebeuren.

Eline, mijn begeleider van Actief Zorg, heeft in het begin vooral veel vragen gesteld. Waar wordt u gelukkig van? Wat vindt u belangrijk in het leven? We wilden er allebei vaker uit. Weer onder de mensen komen. Mijn man gaat nu eens per week naar de dagbesteding. Ik doe dan samen met Eline de boodschappen, of we maken een wandeling door het bos.

We eten weer gezond, bewegen meer en zijn in contact met de buitenwereld. Ook maak ik me minder zorgen over de toekomst. Eline heeft op mijn verzoek geregeld dat we op korte termijn begeleid kunnen gaan wonen. Dat geeft veel rust op onze oude dag.”

Mevrouw Laarakkers - 86 jaar oud

Leven met overgewicht

"Opeens had ik er gewoon genoeg van"

"Ik woog 155 kilo, gamede 8 tot 10 uur per dag en had totaal geen ritme. Omdat ik ook autisme heb en slecht tegen veranderingen kan, durfde het ziekenhuis een maagverkleining niet aan. Daar adviseerden ze me om eerst met een begeleider te gaan praten.

Mijn begeleider Eva en ik hebben samen de redenen achter mijn leefpatronen in kaart gebracht. Waarom at ik zo veel? En werd ik nou echt gelukkig van al dat gamen? Al pratende bleek ik een maatje te missen. Ik was onbewust op zoek naar iemand om het leven mee te delen. Maar voor ik ging daten, wilde ik eerst aan de gang met mijn gezondheid. En dus gingen we voortaan tweemaal in de week gezonde boodschappen doen.

De gesprekken samen met mijn gezondere leefstijl gaf me uiteindelijk de benodigde motivatie om de maagoperatie te ondergaan. Inmiddels ben ik 50 kilo lichter en de spelcomputer staat nog maar zelden aan. Ik zit letterlijk én figuurlijk veel beter in mijn vel."

Vincent - 26 jaar

Hulp bij aanvragen van begeleiding

Herken jij je in bovenstaande verhalen? Of loop je tegen andere problemen aan die jou belemmeren in je dagelijkse leven? Aarzel niet om hulp te vragen. Je staat er niet alleen voor.

Actief Zorg kan helpen om de eerste stap te zetten. We staan je telefonisch te woord of komen gratis bij je thuis en bespreken samen wat de mogelijkheden van individuele begeleiding zijn.

Vul het formulier in of bel met 088 750 8200 en vraag naar een medewerker van begeleiding.

Hulp bij begeleiding aanvragen