Kind

Kindzorg

Een kind dat zorg nodig heeft is altijd bijzonder en vraagt om een bijzondere aanpak. Zorg voor een kind betekent heel veel voor het hele gezin. Inzet van hulpverleners die hierin kennis en ervaring hebben, maar ook mee kunnen bewegen met het gezin. Inleving, empathie, aansluiten bij de zorgvraag, maar ook kunnen doorpakken als dat nodig is. Dit zijn voor ons belangrijke waarden in de kindzorg.

Wij zorgen voor kind en gezin

Kindzorg in eigen omgeving

Kindzorg in de eigen vertrouwde omgeving door betrokken en deskundige (kinder)verpleegkundigen. Daar streven wij naar. Zorg voor het zieke kind, maar ook voor het gezin. Jullie zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wij doen er alles aan om uw kind gewoon ‘kind’ te laten zijn. Wij vinden het daarnaast erg belangrijk dat u papa of mama kunt zijn en niet continu de zorgverlener van uw kind. Hierbij mag de draaglast nooit groter zijn dan de draagkracht. Wij helpen u de balans daarin te zoeken.

Soorten zorg

Binnen onze kinderthuiszorg bieden wij zowel medische zorg, als sociaalpedagogische zorg. Bij de medische kindzorg kunt u denken aan bijvoorbeeld hulp in de verzorging, toedienen van sondevoeding of medicatie, infuustherapie, ondersteunen bij thuisbeademing en verzorgen van wonden. Deze zorg kunnen wij overal bieden. Thuis, op school, in het kinderdagverblijf, bij opa en oma of bij vriendjes en vriendinnetjes.

Kennismaking

Wanneer uw kind zorg nodig heeft, komt de kinderverpleegkundige eerst kennis met jullie maken. Wij willen jullie namelijk graag leren kennen. Wie zijn jullie, wat is jullie verhaal, wat is jullie hulpvraag, hoe ziet jullie leven eruit en hoe kunnen wij hier zo goed mogelijk in helpen? Wij inventariseren de zorgbehoeften en jullie wensen. De eigen kracht van het gezin vormt het uitgangspunt en we houden rekening met de omstandigheden waarin het gezin verkeert.

Persoonlijk zorgplan

Op basis van de kennismaking, de zorgbehoeften en wensen stelt de kinderverpleegkundige een persoonlijk zorgplan samen en bepaalt zij in welke zorgwet de zorg thuishoort. Wij bieden zorg onder de zorgverzekeringswet, de Wet Langdurige Zorg (WLZ) en de Jeugdwet. In het zorgplan staat, aan de hand van een geclassificeerde verpleegkundige diagnose, uitgebreid beschreven welke zorg uw kind én uw gezin nodig heeft en hoe we dit het beste vorm kunnen geven.

Passende zorg

Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat uw kind en gezin normaal en gelukkig kunnen leven. Wij willen van grote betekenis zijn zonder een te grote aanwezigheid op te eisen. Daarom passen wij ons binnen onze opties zo veel mogelijk aan op uw leven, ritme en tempo. De zorg voor kinderen organiseren wij altijd op maat. Wij matchen op zorgvraag, wenstijd en persoonlijkheid en geven op deze manier de best mogelijke zorg. Dit zodat jullie kind gelukkig is, maar mama, papa, broertjes en zusjes ook!

BINKZ

Actief Zorg is lid van Branchevereniging Integrale Kindzorg (BINKZ). Dit betekent dat wij voldoen aan de kwaliteitscriteria voor kinderthuiszorgorganisaties.

Limburg & Zuidoost-Brabant

Netwerk integrale Kindzorg (NIK)

Actief Zorg is lid van Netwerk Integrale Kindzorg (NIK) Limburg & Zuidoost-Brabant. NIK is een netwerk van ervaren (zorg)professionals. Samen zorgen we ervoor dat je de hulp krijgt waar jouw gezin behoefte aan heeft.

écht luisteren naar waar iemand behoefte aan heeft

Geluk Dichtbij

Onze missie, visie en de 5 GELUK-waarden hebben we proberen te vangen in één zin, één slogan. Ons motto, zogezegd. En dat motto luidt: Geluk Dichtbij.

Maar wat is Geluk Dichtbij dan precies? Geluk Dichtbij betekent voor ons écht luisteren naar waar iemand behoefte aan heeft en daar naar handelen. 

Vaak gaat dat vanzelf. Soms kost het moeite. Maar het is altijd belangrijk genoeg om bij stil te staan. 

Telefoniste en Receptioniste

Wilt u graag meer informatie over Kindzorg van Actief Zorg?

Of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Ik ben Fianne Willemen-Feenstra, telefoniste en receptioniste bij Actief Zorg. Voor al uw vragen kunt bij mij of één van mijn collega's terecht. U kunt bellen of een bericht achterlaten via het contactformulier