Op bezoek bij Kim Zeegers met Corrie Hagendoorn

Geluk is...
weer leren vertrouwen in je eigen kunnen.

Kim Zeegers krijgt twee keer per week begeleiding van Corrie Hagendoorn van Actief Zorg. Samen bekijken ze dan wat er nodig is. Kim: “We bekijken mijn financiën, doen huishoudelijke werkzaamheden en gaan soms wandelen om meer conditie op te bouwen.”

Een van de doelen van Kim is het huis opruimen: “Zodat ik bij thuiskomst niet weer in de chaos terechtkomt. Dat ik denk: hoe moet ik ooit bij de bank komen. Dat is ook gebeurd namelijk.”

Ook wil hij leren om zijn grenzen aan te geven: “Ik heb geleerd om altijd klaar te staan voor een ander. Dat deden we vroeger thuis ook. Maar daardoor leer je niet je eigen grens bewaken. Van Corrie leer ik om nee te verkopen, waardoor ik merk dat ik niet in de knoei kom.”

Kim is ook vrijwilliger bij Actief Zorg, hij gaat voor de derde keer mee met een cliëntenvakantie. “Ik dacht de eerste keer: mijn hemel, dit gaat niks worden, ik ben zelf nog cliënt. Maar het bleek toch niet zo mislukt, en het is toch mooi als ze je dan vragen om opnieuw mee te gaan.”

Dankzij Actief Zorg leert hij dingen ondernemen op nieuwe gebieden, die in het begin moeilijk zijn: “Ik leer weer vertrouwen in mijn eigen kunnen.”

2.jpg
4.jpg
3.jpg