Huishoudelijke verzorging in de gemeente Winterswijk

Wanneer u zelfstandig woont en huishoudelijk werk te zwaar voor u wordt kunt u rekenen op de Hulp in de Huishouding van Actief Zorg. Uw vaste hulp helpt u professioneel en met plezier. Uw wensen staan centraal. Dat is een zorg minder!

In de gemeente Winterswijk helpen we u graag in de Buurtschappen Brinkheurne, Corle, Henxel, Huppel,  Kotten, Meddo, Miste, Ratum en Woold.

Uw vaste hulp staat voor u klaar

Wat u van ons mag verwachten

Actief Zorg biedt thuis hulp bij uw huishouden als dat zelf niet meer gaat. Onze medewerkers bieden u ondersteuning om fijn thuis te wonen in een schoon, fris en opgeruimd huis. 

Uw vaste hulp staat voor u klaar en bekijkt samen met u waar u ondersteuning kunt gebruiken. Daarbij gaan we uit van uw eigen mogelijkheden. Zo kunt u samen met een thuishulp uw bed opmaken als het alleen niet meer lukt en u graag meehelpt. 

Actief Zorg biedt alle vormen van zorg aan huis. Wanneer u naast hulp in de huishouding ook andere zorg nodig heeft, kunnen we dit snel voor u regelen. 

écht luisteren naar waar iemand behoefte aan heeft

Geluk dichtbij

Wij werken vanuit de visie “Geluk Dichtbij”. Dit betekent dat wij niet alleen kijken naar de hulpvraag, maar naar uw persoonlijke behoefte. Wij willen graag weten waar u gelukkig van wordt en hoe wij daaraan kunnen bijdragen. Dit noemen wij Geluk Dichtbij. 

Geluk Dichtbij betekent voor ons écht luisteren naar waar iemand behoefte aan heeft en daar naar handelen. Onze missie, visie en de 5 GELUK-waarden van Actief Zorg gaan hier dieper op in.

Benieuwd naar wat Geluk Dichtbij betekent voor onze eigen klanten en medewerkers?

Geluk is...
jezelf kunnen zijn.

Vera, huishoudelijke hulp van Actief Zorg, betekent heel veel voor mevrouw Van Rijen. “Vera is eigen, ze werkt nog net zoals wij vroeger! Ze kent zo’n beetje alle lief en leed,...

een activerend, krachtig, trots en menslievend instrument

Het leefplan

Binnen Actief Zorg nemen wij het geluk als uitgangspunt in ons denken en doen. Deze manier van werken is geborgd in ons Leefplan.  

Het Leefplan is een activerend, krachtig, trots en menslievend instrument. Het zorgt voor een open gesprek tussen onze klant, de hulpverlener bij u thuis en Actief Zorg als organisatie. Zonder jargon, gewoon van mens tot mens. Niet alleen uw zorgvraag komt aan bod, maar ook zaken als uw woonsituatie, activiteiten, contacten en gezondheid.
 

Huishoudelijke hulp aanvragen

Het aanvragen van huishoudelijke hulp om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen, gaat meestal via uw gemeente. De gemeente waar u woont, biedt thuishulp vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). 

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Samen met u bespreken ze de mogelijkheden of helpen u bij uw eventuele WMO-aanvraag bij de gemeente.

 

Werken als thuishulp bij Actief Zorg 

Wil je iets bijdragen aan het leven van andere mensen? Als thuishulp zorg jij dat onze klanten zo lang en gelukkig mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Jij bepaalt zelf de dagen en tijden waarop je beschikbaar bent. Werken als thuishulp is daarom heel goed te combineren met andere belangrijke zaken in het leven zoals je gezin, studie, sociale contacten, mantelzorg en vrijwilligerswerk!

Benieuwd of werken als thuishulp iets voor jou is? Bekijk onze vacatures en lees wat onze collega’s vertellen over hun werk bij Actief Zorg.
 

Telefoniste & Receptioniste

Wilt u graag meer informatie over Huishoudelijke verzorging van Actief Zorg?

Of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Ik ben Monique Klerx, telefoniste en receptioniste bij Actief Zorg. Voor al uw vragen kunt bij mij of één van mijn collega's terecht. U kunt bellen of een bericht achterlaten via het contactformulier

Kunnen wij u alvast ergens mee helpen?

Veelgestelde vragen

vragen

Wilt u liever iemand persoonlijk spreken