aanvraag

Begeleiding aanvragen

Begeleiding van Actief Zorg betekent begeleiding daar waar u dat nodig heeft. Op het gebied van zelfstandig wonen, werk, sociale contacten, financiën, gezondheid, etc. Wij werken altijd vanuit uw eigen mogelijkheden en netwerk. Wij vertellen u graag meer over de manieren waarop u begeleiding aan kunt vragen.

Begeleiding aanvragen via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) is er voor iedereen die ondersteuning nodig heeft om thuis te kunnen blijven wonen. De meest voorkomende manier waarop begeleiding wordt aangevraagd, is via deze WMO. De aanvraag voor zorg vanuit de WMO kunt u bij uw gemeente doen. Dat kan telefonisch of via de website van de gemeente.

Om te beoordelen of u in aanmerking komt voor zorg vanuit de WMO zal de gemeente een uw persoonlijke situatie bekijken. Dit gebeurt meestal in de vorm van een keukentafelgesprek. Hierin wordt aan de hand van een gesprek beoordeeld of u begeleiding nodig heeft of niet.

Wanneer de gemeente oordeelt dat u begeleiding nodig heeft, krijgt u een WMO indicatie. Met die WMO indicatie kunt u vervolgens de aanvraag doen. Ook dit doet u bij de gemeente. In elke gemeente kunt u kiezen uit meerdere aanbieders van begeleiding.

Ontdek waar in Nederland wij zorg leveren

Ook in uw regio actief?

Wij helpen onze klanten zoals wij zelf geholpen willen worden wanneer we zorg nodig hebben. Onze medewerkers staan voor u klaar. Zij doen er alles aan om u zo lang en gelukkig mogelijk thuis te laten wonen.

Hulp bij aanvragen van begeleiding

Heeft u het gevoel dat u hulp kunt gebruiken bij het aanvragen van begeleiding? Actief Zorg kan helpen om de eerste stap te zetten. We staan u telefonisch te woord of komen gratis bij u thuis en bespreken samen wat de mogelijkheden zijn. We helpen u ook graag met een eventuele WMO-aanvraag bij de gemeente. 

Een van onze medewerkers spreken? Bel ons gerust, of vul het contactformulier in. U kunt vragen naar de klantadviseur van begeleiding.

 

 

Hulp bij begeleiding aanvragen

Begeleiding aanvragen via Wet Langdurige Zorg (WLZ)

De Wet Langdurige Zorg is bedoeld voor mensen die voortdurend zorg nodig hebben in de nabije omgeving. Dit kan zorg in een zorginstelling zijn, of zorg in uw eigen huis. 

Zorg aanvragen via de WLZ doet u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Dit kan op de website van het CIZ of per post met een daarvoor bestemd formulier. U krijgt een contactpersoon aangewezen via het CIZ, die uw aanvraag voor zorg vanuit de WLZ beoordeelt. 

Heeft u recht op zorg uit de WLZ? Dan wordt u aangemeld bij het zorgkantoor. Samen met het zorgkantoor spreekt u af hoe de zorg geregeld wordt, en welke zorginstelling deze zorg gaat bieden. 

Geluk is…aandacht voor elkaar.

Na een ziekenhuisopname kon Tilburger Henk van Lieshout wel een steuntje in de rug gebruiken. Via de transferverpleegkundige van het ziekenhuis werd hij gewezen op Actief Zorg. Henk had...