Nieuws

Actief Zorg sponsort Inloophuis Midden-Brabant

Het Inloophuis Midden-Brabant is een sfeervolle huiskamer aan het Wilhelminaplein in Tilburg. Een huis voor alle mensen die te maken hebben met kanker. Omdat u zelf ziek bent, of iemand om wie u geeft. De focus van het inloophuis ligt op het leven. Coördinator Maryse van der Steen: “Je zult hier geen folders van uitvaartondernemingen vinden.”

Het voornaamste doel van het Inloophuis is lotgenotencontact. Maryse: “Als jij of een dierbare de diagnose kanker krijgt, gebeurt er vaak pas wat als je buiten het kantoor van de arts staat met een folder in je hand. Wij willen er vanaf dat moment zijn. Zodra je buiten staat en verder moet; in dat gat willen wij springen.” Ook hoopt Maryse dat iedere gast erkenning vindt: “Dat proberen we door een huiskamersfeer te creëren. Weg van het ziekenhuis en de bijbehorende witte muren, witte jassen en geuren. De meeste bezoekers hebben een behandeling doorstaan, zijn alweer wat verder en lopen vast. Mensen denken dat je weer gewoon aan de bak kunt, want je haren zijn weer terug en je ziet er weer goed uit. Maar dat is vaak niet zo. Je komt er juist dan achter dat je een leven voor en na kanker hebt.”

 

Diverse activiteiten

Om mensen met elkaar te verbinden, worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Deze zijn onderverdeeld in sociale, informatieve, creatieve en ontspannende activiteiten. Maryse somt er een aantal op: “We hebben onder meer professionele masseurs, pedicures, schilderworkshops, mindfulness, yoga, een speciale mannenavond en een palliatief spreekuur waarvoor we speciaal een discrete ruimte inrichten. Ook hebben we een koor van bijna vijfentwintig mensen. Samen zingen zij liedjes die vaak over henzelf gaan. Heel mooi en heel emotioneel. In onze huiskamer zijn altijd getrainde gastvrouwen aanwezig om een luisterend oor te bieden of gezellig te kletsen. Zij signaleren het ook als het niet goed met iemand gaat. Met behulp van een sociale kaart kunnen we vervolgens kijken waar de juiste hulp zit.”

 

Vrijwilliger worden?

Het Inloophuis is voor alle gasten gratis, maar heeft natuurlijk een hoop kosten. Om hier aan bij te dragen heeft Actief Zorg zich als sponsor aan de organisatie verbonden. Het Inloophuis kan namelijk vooral bestaan door vele sponsoren, een klein beetje subsidie, en het werk van zo’n 75 vrijwilligers. Deze fijne groep mensen is altijd op zoek naar nieuw bloed. Heeft u interesse om gastvrouw te worden of wilt u op een andere manier helpen, laat het dan gerust weten door een mailtje te sturen naar info@inloophuismiddenbrabant.nl. U kunt ook bellen naar 013 785 16 81. Na aanmelding volgt altijd een selectieprocedure, nieuwe vrijwilligers krijgen een training. Maryse: “Er is weinig vrijwilligerswerk dankbaarder dan dit werk. Dus schroom niet, wij ontmoeten u graag!”

 

Ik wil een financiële bijdrage leveren

Het Inloophuis is ontzettend blij met donaties. U kunt dat het beste doen via de website. Op de homepage van www.inloophuismiddenbrabant.nl ziet u rechtsboven een button met ‘Geef’ erop. Daarna wijst het zich vanzelf. Succes en alvast duizendmaal dank namens alle gasten!

Inloophuis midden brabant 1.jpg
Inloophuis midden brabant 3.jpg
Inloophuis midden brabant 4.jpg