Nieuws

Nieuwe Dag vanaf nu actief in Pannehoef (Oosterhout)

Vorige week is Actief Zorg gestart met Nieuwe Dag, een gratis inloop voor iedereen die graag anderen wil ontmoeten en waar je jouw talent of passie mag ontdekken. Het is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Op dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en op donderdagochtend van 09.30 tot 12.30 uur ben je van harte welkom!

Nieuwe Dag is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Hier mag je zijn wie je bent, het maakt niet uit waar je vandaan komt of welke ervaringen je hebt. Daarbij is het een ontwikkelplek voor groei, creativiteit en herstel, maar vooral voor verbinding en wederkerigheid. Ieder mens kan namelijk van betekenis zijn voor een ander, omdat ieder mens kwaliteiten heeft.

Verbinding

Bij Nieuwe Dag willen we mensen met elkaar verbinden. Deelnemers met elkaar, maar ook met anderen zoals lokale ondernemers, verenigingen en vrijwilligers. Mensen hebben elkaar nodig om zich te ontwikkelen, dromen te verwezenlijken, zich veilig te voelen, te hopen en eigen regie (weer) te pakken, maar vooral gelukkig te zijn.

Succesvolle open dag

Op 12 september vond de open dag plaats in Pannehoef, podium voor passie. Begeleider Bianca van der Velden vond het een dag die veel goeds belooft voor de toekomst: “Zo’n 150 mensen kwamen langs om te komen kijken en proeven van verschillende activiteiten georganiseerd door Pannehoef, die zelf ook een leuk aanbod aan vaste activiteiten biedt.”

Wensboom

Bij Nieuwe Dag staat nog niets vast, maar spelen de begeleiders in op de vraag van onze bezoekers. Iedereen heeft immers verschillende wensen en behoeftes. Bianca: “Daarom hadden we ook een wensboom staan op de open dag. In deze boom kon iedereen een briefje plakken met waar zij behoefte aan hebben in Oosterhout. Is er bijvoorbeeld iets dat ze graag willen, maar wat er nog niet is? Zijn er leuke matches te maken tussen bezoekers? Hier gaan we de komende tijd op inspelen.”

Je bent welkom

Kom je gezellig langs? Je bent welkom en je mag meebrengen wie je maar wil. Schroom dus niet om binnen te lopen, je wordt verwelkomd door de begeleiders van Actief Zorg. Ook kun je alle nieuwe ontwikkelingen volgen op Facebook en Instagram, via @nieuwedagoosterhout.