Actief Zorg werft nieuwe medewerkers met Sint- en kerstvideo

De feestdagen staan weer voor de deur. De tijd van gezelligheid, cadeaus, goede voornemens en verlanglijstjes. Veel ouderen hebben echter maar één ding op hun verlanglijstje staan: iemand die komt helpen in huis. Helaas staan in verschillende gemeentes in Nederland honderden mensen op de wachtlijst om thuishulp te krijgen. Door de krapte op de arbeidsmarkt zijn er niet altijd voldoende zorgmedewerkers om alle hulpbehoevende mensen van zorg te voorzien. Daarom gooiden we met een Sint- en kerstvideo alles in de strijd om meer thuishulpen te werven.

Sint- en kerstvideo

Natuurlijk willen we er alles aan doen om deze mensen de hulp te bieden waar ze zo’n behoefte aan hebben. Daarom hebben we een Sint- en kerstvideo laten maken. Met deze korte video van 40 seconden proberen we het belang van de functie van thuishulp in de thuiszorg te laten zien. Zo hopen we dat meer mensen op deze betekenisvolle baan solliciteren. Want alleen met voldoende gedreven collega's kunnen we iedereen helpen die afhankelijk is van thuiszorg. Al in de eerste week leverde de video meerdere sollicitaties op.

Emotionele oproep

Om op een treffende manier aandacht te vragen voor het tekort lanceerde Actief Zorg een emotionele Sinterklaasvideo, die mensen oproept als thuishulp te komen werken en daarmee ouderen te helpen. “Voor veel mensen staat er één ding bovenaan hun verlanglijstje: dat iemand ze komt helpen in huis. Iemand die helpt de gordijnen te wassen en het stof af te nemen, maar ook gewoon iemand die even een praatje wil maken,” zegt Susanne van Riel, communicatieadviseur en werkgelukdeskundige bij Actief Zorg.

Geluk dichtbij

De video sluit aan bij de campagne ‘Geluk dichtbij’, die Actief Zorg dit jaar lanceerde en waaraan iBiZZ vorm gaf. Deze campagne geeft de gelukwaarden van de organisatie weer en is heel succesvol: het aantal sollicitaties is met ruim 500% toegenomen sinds de start van de campagne. Ook deze Sint- en kerstvideo had meteen resultaat, want al in de eerste week kwamen er veel sollicitaties binnen. Dat is nog niet genoeg om alle ouderen te voorzien van een helpende hand in huis, dus ook de komende tijd blijft de commercial actueel.

Ga in de thuiszorg werken!

In de winter hebben hulpbehoevende mensen het net wat zwaarder dan in de rest van het jaar. Buiten is het glad en koud, waardoor zij niet gauw meer onder de mensen komen. Dus waarom ga je niet voor een hartverwarmende baan in de thuiszorg? Bij Actief Zorg zijn we op zoek naar jou! Je helpt hulpbehoevende mensen bij jou in de buurt bij hun huishouden. De mensen waar je op bezoek gaat, zijn erg blij met jouw werk, maar daarnaast maak je hun leven ook aanzienlijk leuker. Als zij in de winter de deur niet uitkomen, zien zij niemand. En omdat jij langskomt, wordt hun dag enorm veel waard!

Ben je helemaal om?

Top, want Actief Zorg is ontzettend blij met jou als hulp. Op deze pagina lees je meer over het werken als thuishulp. Benieuwd naar de openstaande vacature? Deze vind je terug op deze overzichtspagina. Wij kijken uit naar je reactie! 

foto 3.png
foto 1.png
optie 2.png