Nieuws

Speeddaten met ambitieuze deelnemers Tilburg University Challenge

Dit jaar is Actief Zorg partner van de Tilburg University Challenge. Tijdens deze wedstrijd – georganiseerd door Tilburg University - strijden ambitieuze studenten voor het beste innovatieve idee, waarmee ze een positieve impact kunnen maken op sociale vraagstukken. Daarnaast leren ze een uitvoerbaar bedrijfsplan te schrijven. 

De deelnemende partners coachen de studenten in hun weg naar de finale. Vanuit Actief Zorg zijn dit Silja van Hoof, Paul Arnold en Romy Dingemans. 

Op 18 april vond een speeddate event plaats in het Willem II stadion in Tilburg. Daar gingen Silja, Paul en Romy in gesprek met vier deelnemende teams. Zo spraken zij met de BCI Magicians, drie AI-studenten die bezig zijn met een next level zorgrobot. 

Romy: “Zorgrobots Tessa en SAAR worden voorgeprogrammeerd, maar de techniek die deze magicians gebruiken zorgt ervoor dat een model leert wat de klant nodig heeft. Door data te verzamelen uit het brein van de klant en interactie met de klant, kunnen zij een AI-model bouwen dat in een korte tijd genoeg leert om te kunnen ondersteunen bij communiceren met geliefden, op afstand apparaten bedienen, fungeren als maatje en nog veel meer. Dit team heeft veel indruk op ons gemaakt, wij blijven hen zeker volgen de komende tijd.”  

Naast de BCI-magicians spraken onze coaches met drie teams die mooie plannen hebben met vloeibare medicatie, Human Resource en consultancy op een alternatieve manier inzetten en een app die met behulp van een community helpt om persoonlijke taken te volbrengen. 

Op 23 mei vindt de finale plaats op de Tilburg University campus. Renze Klamer zal deze dag hosten en Floortje Dessing is een van de sprekers. Actief Zorg mag net zoals de andere partners aangeven welke plannen favoriet zijn en zal het gehele traject beschikbaar zijn voor coaching.   

11.png
14.png