Thuisondersteuning

Thuisondersteuner Mariëlle aan het woord

Mariëlle Heerdink (48) begon in oktober als Thuisondersteuner in Dongen. Na twaalf jaar werken voor een groot schoonmaakbedrijf, zocht ze een nieuwe uitdaging. Actief Zorg bleek een schot in de roos: “Dit is het meest dankbare werk dat ik ooit heb gedaan. Het geeft ontzettend veel voldoening dat mensen zo blij zijn als je komt.”

Welkom

Na het sollicitatiegesprek kon Mariëlle vrijwel meteen beginnen. Maar nog voordat haar nieuwe baan begon werd ze al verrast: “Toen ik net mijn contract kreeg ontving ik een persoonlijk geschreven welkomstkaartje van mijn coördinator. Zo leuk! Een warm ontvangst zorgde ervoor dat ik me meteen welkom voelde.”

Inwerken

Het inwerken ging snel bij Mariëlle. Letterlijk, want haar inwerkmaatje gaf aan dat het best een tandje rustiger mocht: “Bij Actief Zorg gaat het net even anders dan ik gewend was. Er is meer tijd, ook voor de mens. Zo heb ik laatst een sinaasappel geperst voor een klant, omdat de man niet lang genoeg kon staan om dit zelf te doen. Hij was daar zo blij mee!”

Digicoaches

Naast het inwerken bij de klant moest Mariëlle een heleboel apps leren kennen. “Dit vond ik heel lastig, ik kwam er niet uit”, vertelt ze. “Gelukkig heeft Actief Zorg Digicoaches. Dat zijn collega’s die handig zijn met al die apps. Zij helpen je met inloggen en leggen alles rustig uit. Dat is goed geregeld!”

Flexibel

Bij Actief Zorg vinden we het belangrijk dat we kijken naar wat de klant nodig heeft. Daar kan Mariëlle zich helemaal in vinden: “Ik neem de tijd, drink een bakkie en stel iemand gerust als iemand verdrietig is. Soms moet ik daardoor de volgende klant bellen dat ik een kwartiertje later ben. Met mijn flexibele werktijden is dat geen probleem; ik verdeel 25 uur over vier dagen, zodat ik op woensdag vrij ben en tijd kan spenderen met mijn twee puberdochters.”

Mariëlle is in haar nopjes met haar nieuwe baan: “Ik voel me gewaardeerd, ben blij met hoe het gaat en zie de toekomst zonnig tegemoet!”

* Dit artikel is in december 2021 gepubliceerd in de Actief Actueel, ons klantenmagazine.