Nieuws

Thuisondersteuning in de zomer

Onze medewerkers zetten zich het hele jaar met liefde in voor onze klanten. Maar soms nemen zij even de tijd voor een welverdiende vakantie. Binnenkort komt er weer zo’n periode aan waarin de vaste Actief Zorg Thuisondersteuner tijdelijk afwezig is bij haar of zijn klanten. Wij bereiden ons hier elk jaar goed op voor.

We werven vakantiekrachten en zorgen ervoor dat vakanties op elkaar zijn afgestemd. Wij doen er alles aan om de thuisondersteuning zo goed mogelijk door te laten gaan. Dit is een grote uitdaging, omdat er een personeelstekort is in Nederland. Onze coördinatoren zetten alles op alles om de zomerplanning rond te krijgen, maar toch kan het voorkomen dat er weinig tot geen vervanging beschikbaar is. Het kan zijn dat de klant wat minder vaak of minder lang zorg krijgt in deze periode.   

Concreet betekent dit: 

  • Klanten krijgen mogelijk ondersteuning op een andere dag. 
  • De thuisondersteuning wordt mogelijk ingekort, zodat wij bijvoorbeeld in plaats van één klant voor 3 uur, twee klanten voor 1,5 uur kunnen helpen.  
  • Het zorgmoment kan van wekelijks naar om de week gaan.  
  • Klanten krijgen mogelijk ondersteuning van een vakantiekracht. Dit zijn vaak jonge studenten. We vragen aan onze klanten om hen een kans te geven om te leren. Daarna is de vaste hulp er immers weer.  

Wij zullen onze klanten altijd tijdig informeren over de situatie. Door helder, eerlijk en transparant te communiceren, kunnen wij in de meeste gevallen op begrip en medewerking rekenen. Wij bedanken al onze klanten voor hun flexibiliteit tijdens deze drukke vakantieperiodes.