Thuisondersteuning

Van drogist naar thuiszorg

Het was duidelijk voor Debby dat ze niet meer gelukkig werd van haar baan bij de drogisterij waar ze al 12 jaar werkte. “Ik had sterk het gevoel dat ik niet meer op mijn plek zat waardoor ik op zoek ging naar andere mogelijkheden”. 

Omdat ze met haar 37 jaar nog een heel werkend leven voor zich had besloot ze de arbeidsmarkt te verkennen. Dat bleek lastiger dan gedacht. Vandaar dat Debby bij loopbaancoaches van YouRtop aanklopte voor een ontwikkeltraject. 

Ontwikkeladvies 

Tijdens dit traject is Debby aan de slag gegaan met een interesse en competentiescan, werkwaardentest en een arbeidsmarktscan. Al snel werd duidelijk dat zowel haar interesses als competenties overeenkwamen met verschillende beroepen in de zorgsector. Daarnaast was het voor Debby belangrijk om bij een organisatie te werken waar zij zich kon blijven ontwikkelen. 

Nieuwe baan 

Inmiddels werkt Debby al een tijdje als Thuisondersteuner bij Actief Zorg. Een baan waar ze stiekem al langer van droomde en die perfect matcht met haar talenten. Ook volgt ze cursussen om zich verder te blijven ontwikkelen. Daarnaast geeft de baan haar veel vrijheid doordat ze haar eigen planning kan maken, wat weer heel goed werkt voor haar werk-privé balans. “Ik merk nu dat ik veel beter in mijn vel zit. Ik ga met plezier naar mijn werk en er is veel afwisseling.” 

Maak jij ook de switch naar de thuiszorg? 

We bieden werkplekken als huishoudelijke hulp, in de verpleging & verzorging, begeleiding en bij ondersteunende diensten op kantoor. Je kunt ook flexibel bij ons werken in de vakanties of als bijbaan.

Bekijk onze vacatures