Zorg

Deel 2 - Actief op uw oude dag: mevrouw Vlasbom

Actief Zorg brengt elke dag geluk dichterbij haar klanten, maar dit kunnen zij ook uitstekend zelf. Ondanks dat misschien niet alles meer (van)zelf gaat, kunt u soms veel meer dan u denkt. Wij spraken drie inspirerende klanten (plus een ‘man-van’) die op een creatieve en zinvolle manier invulling geven aan hun oude dag. In het tweede deel van het drieluik spreken we mevrouw Vlasblom over haar liefde voor letters. 

"Als kind was Adrie Vlasblom (72) al verzot op letters en woorden: “Mijn moeder las veel voor en ik maakte als kind al gedichtjes. Maar een boek uitgeven? Dat had ik nog nooit gedaan. Bij het schrijfcafé waar ik kom waren verschillende mensen die de stap wel hadden gezet. Ik dacht: wat een lef! Ik vond het doodeng maar uiteindelijk heb ik ook de stoute schoenen aangetrokken. Op 25 november 2022 had ik mijn eerste boekpresentatie van mijn eerste boek: Het moest er eens van komen.

Samengesteld

“Het boek is een mix van columns, gedichtjes, gedachten en hersenspinsels. Ik heb bijvoorbeeld columns geschreven voor De Uitstraling, een lokale glossy. Voor het Valkenswaards Weekblad schreef ik verhalen aan de hand van interviews. Nadat ik op mijn 49e een hartinfarct kreeg en werkloos werd, ben ik voor beide bladen gaan schrijven. Een klein deel van dat werk staat in mijn boek. Ook staat er nieuw materiaal in. Ik schrijf over wat me bezighoudt of wat voorbij komt en me interesseert.”

Inspiratie

“Op allerlei momenten komen er dingen in mij op. Soms ga ik bewust observeren. Als ik ga wandelen, dan vallen er vanzelf dingen in. Zo schrijf ik ook over mijn rugklachten. Hoe mijn sterke lijf me in de steek liet en wat dat met me doet. Die rugklachten zijn ook de reden dat ik hulp krijg van Actief Zorg. Sinds een jaar heb ik er veel last van, maar geen kinderen of familie om me heen.”

Boek uitgeven

“Ik heb mijn boek op 25 november uitgegeven via mijnbestseller.nl. Daar kun je zelf je verhaal uploaden en een omslag maken. Dat was nog een hoop werk! Ik heb al ideeën voor een tweede boek, misschien, ooit. Maar nu ben ik druk met dit boek. Ik voel veel voldoening door het schrijven. En het kan altijd, zelfs liggend in bed. Als ik een leuk verhaal heb geschreven, dan ben ik een gelukkig en tevreden mens. Ik word er blij van. Dus schrijven, dat blijf ik doen.”

U kunt het boek van Adrie Vlasblom voor €17,- bestellen, door een mail te sturen naar anvlasblom@gmail.com. In de omgeving van Valkenswaard kan ze het komen afgeven, als ze het moet opsturen komen er €4,10 portokosten bij.

 

* Dit artikel is in december 2022 gepubliceerd in de Actief Actueel, ons klantenmagazine.