Blog

Brigitte: “Dankzij mevrouw W. heb ik mijn plezier in schilderen teruggevonden”

Brigitte blogt over haar werk als Thuisondersteuner. Ze neemt je mee in haar mooie en minder mooie momenten. Altijd met liefde voor haar klant en hart voor de zorg. In deze blog vertelt ze hoe haar klant onverwachts de inspiratie vormde om écht aan de slag te gaan met een van haar passies. 

“Als Thuisondersteuner kom ik iedere week bij iemand in huis en kom ik ook aan hun spullen. Daarom is het goed om de tijd te nemen tijdens de kennismaking. Ik merk dat ik op deze manier goed kan inspelen op mijn klanten en wat zij nodig hebben. Bij iedereen is dat iets anders, waardoor mijn manier van werken nooit hetzelfde is. Ook praat ik tegen iedereen op een manier die zij snappen en fijn vinden.  

Betekenis  

De functienaam heeft Actief Zorg veranderd van Hulp in de Huishouding naar Thuisondersteuner. Uiteindelijk beteken en doe je voor veel klanten, meer dan alleen helpen in de huishouding. Soms zijn het kleine dingen, soms wat groter, maar altijd van veel betekenis voor onze klant. Het prettige aan mijn functie als Thuisondersteuner: Dat ik echt de tijd heb voor mijn klanten en er voor een langere tijd ben. Ik doe mijn werk ontzettend graag en hoop mijzelf verder te kunnen ontwikkelen en te kunnen groeien binnen Actief Zorg.  

Creatief     

Nadat ik kennis heb gemaakt met Dhr. en Mevr. W, lopen we samen nog even door het appartement heen zodat ik de week erna aan de slag kan en ik alles weet te vinden. Aan de muren door het appartement heen, hangen prachtige schilderijen. Ik zie dat ze ondertekend zijn met Mevr. W. haar naam. Ze zijn echt geweldig. Mevr. W zag mijn glimlach bij het bekijken van haar schilderijen. ‘Ben je ook graag creatief bezig?’ vraagt ze. ‘Ja, ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn en ook vind ik het leuk om nieuwe dingen te leren. Ik heb heel veel ideeën en van alles bewaard op Pinterest als voorbeeld om een keer te maken, maar het komt er niet echt van. Nu ik erover nadenk’, zei ik tegen Mevr. W., ‘maak ik gewoon te weinig tijd vrij om iets met die ideeën te doen’. Schilderen heb ik weleens geprobeerd, maar zoals ik het in mijn hoofd heb, komt het nooit op doek. Ik vroeg haar hoe ze tot de ideeën kwam van haar schilderijen en hoe zij deze dan op doek kreeg. Ik vind het ontzettend knap als iemand dit kan doen.  

Aan de slag 

Een cursus of workshop is er nog niet van gekomen. Ik ben wel met mijn creativiteit aan de slag gegaan na ons gesprek. Sinds het gesprek met mevrouw W. heb ik weer zin om iets te maken. Inmiddels zijn we al een hele tijd verder na mijn eerste kennismaking en ben ik al een hele tijd bij dit lieve echtpaar aan het werk. Iedere week staat de koffie klaar met wat lekkers, kletsen we eventjes voor ik in hun appartement aan de slag ga. Een tijd geleden zei ik tegen Mevr. W, dat het mij wel leuk zou lijken als we samen een keer wat kunnen maken en vroeg of haar dat ook wat leek. Intussen hebben we een dag afgesproken om samen een schilderij te maken! Zelf schilderen lukt dan misschien niet meer zoals voorheen, maar ze heeft er nog steeds plezier in. Mijn hart maakt hier een sprongetje van. Het eindresultaat moet ik jullie nog verschuldigd blijven, maar zal ik zeker in een nieuwe blog met jullie delen.” 

*Uit respect voor de privacy voor onze klanten worden de namen gefingeerd of afgekort. 

IMG_20210731_140350_436.jpg