Begeleiding Capelle a/d IJssel

Heeft u of uw gezin zorg en aandacht nodig? En kunt u daarbij goede hulp gebruiken? De begeleiders van Actief Zorg helpen u graag. U staat er niet alleen voor. Samen met u gaan wij aan de slag. Dat is weer een zorg minder.

Kleine teams dichtbij onze cliënten

Wat verstaan wij onder Begeleiding

gelukkig
 • Financiën

  Samen op orde brengen van uw administratie, zodat u het daarna zelfstandig kan bijhouden.

 • Huisvesting

  Het waar nodig ondersteunen bij het zoeken naar andere woonruimte.

 • Zingeving

  Samen in kaart brengen wat voor u belangrijk is in het leven en waar u gelukkig van wordt.

 • Praktisch functioneren

  Structuur aanbrengen in het dagelijkse leven. Denk hierbij aan het huishouden, de post of de boodschappen.

 • Dagbesteding

  Het zoeken en behouden van een passende dag invulling.

Samen maken we een begeleidingsplan

Niet alleen praten, maar ook echt doen

Bij alles wat we doen gaan we uit van uw mogelijkheden en talenten. Wij geloven er in dat ieder mens het liefst zoveel mogelijk zelf wil doen.
Daarbij bepaalt u zelf op welke manier we u kunnen ondersteunen.

Wij werken nauw samen met uw andere zorgverleners en mensen in uw buurt (familie, vrienden, mantelzorgers, etc.) We maken samen een 
begeleidingsplan met heldere doelen en we evalueren regelmatig. Op een praktische manier pakken we problemen samen aan.

écht luisteren naar waar iemand behoefte aan heeft

Geluk dichtbij

Wij werken vanuit de visie “Geluk Dichtbij”. Dit betekent dat wij niet alleen kijken naar de hulpvraag, maar naar uw persoonlijke behoefte. Wij willen graag weten waar u gelukkig van wordt en hoe wij daaraan kunnen bijdragen. Dit noemen wij Geluk Dichtbij. 

Geluk Dichtbij betekent voor ons écht luisteren naar waar iemand behoefte aan heeft en daar naar handelen. Onze missie, visie en de 5 GELUK-waarden van Actief Zorg gaan hier dieper op in.

Benieuwd naar wat Geluk Dichtbij betekent voor onze eigen klanten en medewerkers?

Geluk is…aandacht voor elkaar.

Na een ziekenhuisopname kon Tilburger Henk van Lieshout wel een steuntje in de rug gebruiken. Via de transferverpleegkundige van het ziekenhuis werd hij gewezen op Actief Zorg. Henk had...

een activerend, krachtig, trots en menslievend instrument

Het leefplan

Binnen Actief Zorg nemen wij het geluk als uitgangspunt in ons denken en doen. Deze manier van werken is geborgd in ons Leefplan.  

Het Leefplan is een activerend, krachtig, trots en menslievend instrument. Het zorgt voor een open gesprek tussen onze klant, de hulpverlener bij u thuis en Actief Zorg als organisatie. Zonder jargon, gewoon van mens tot mens. Niet alleen uw zorgvraag komt aan bod, maar ook zaken als uw woonsituatie, activiteiten, contacten en gezondheid.
 

Begeleiding aanvragen

Om in aanmerking te komen voor individuele begeleiding, heeft u een WMO-indicatie (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) of een WLZ-indicatie (Wet Langdurige Zorg) nodig. Wij vertellen u graag meer over de manieren waarop u begeleiding aan kunt vragen. 

Kunt u hulp gebruiken bij het aanvragen van begeleiding? Of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met een van onze klantondersteuners.
 

De klantondersteuner staat voor u klaar

Actief Zorg heeft klantondersteuners in dienst die u kunnen helpen om de eerste stap te zetten. Zij komen gratis bij u thuis en bespreken samen met u wat de mogelijkheden zijn.

De klantondersteuner helpt u graag met een eventuele WMO-aanvraag bij de gemeente. Vindt u het prettig dat de klantondersteuner aanwezig is bij een keukentafelgesprek, dan is dat ook mogelijk.

Begeleid en beschermd wonen

Het Witte Huys

Het Witte Huys in Tilburg is een kleinschalige, beschermde woning voor maximaal 7 bewoners tussen de 18 en 35 jaar. In het Witte Huys bieden wij structuur en begeleiding in een veilige woonomgeving. Hierdoor kan er gewerkt worden aan het vergroten van de zelfstandigheid. Dit doen we vanuit de gedachte dat ieder mens op geheel eigen manier invulling mag en kan geven aan zijn of haar leven.

Werken als begeleider bij Actief Zorg

Wil je iets bijdragen aan het leven van andere mensen? Als begeleider zorg jij dat onze klanten zo lang en gelukkig mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Samen ga je aan de slag met gebieden als zelfstandig wonen, werk, sociale contacten, financiën en gezondheid. 

Benieuwd of werken als begeleider iets voor jou is? Bekijk onze vacatures en lees wat onze collega’s vertellen over hun werk bij Actief Zorg.

Telefoniste & Receptioniste

Wilt u graag meer informatie over Begeleiding van Actief Zorg?

Of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Ik ben Dana Bierenbroodspot, telefoniste en receptioniste bij Actief Zorg. Voor al uw vragen kunt bij mij of één van mijn collega's terecht. U kunt bellen of een bericht achterlaten via het contactformulier

Kunnen wij u alvast ergens mee helpen?

Veelgestelde vragen

vragen

Wilt u liever iemand persoonlijk spreken