Begeleiding in de gemeente Cranendonck

Actief Zorg biedt thuis begeleiding en ondersteuning op maat. Deze ondersteuning kan gericht zijn op het oefenen van de vaardigheden of het begeleiden in het aanbrengen van structuur voor u of binnen uw gezin. Niet alleen uw hulpvraag staat centraal. Wij willen vooral weten waar u behoefte aan heeft.

In de gemeente Cranendonck helpen we u graag in de woonplaatsen Budel, Budel Dorplein, Budel Schoot, Gastel, Maarheeze en Soerendonk.

Kleine teams dichtbij onze cliënten

Wat verstaan wij onder Begeleiding

gelukkig
 • Financiën

  Samen op orde brengen van uw administratie, zodat u het daarna zelfstandig kan bijhouden.

 • Huisvesting

  Het waar nodig ondersteunen bij het zoeken naar andere woonruimte.

 • Zingeving

  Samen in kaart brengen wat voor u belangrijk is in het leven en waar u gelukkig van wordt.

 • Praktisch functioneren

  Structuur aanbrengen in het dagelijkse leven. Denk hierbij aan het huishouden, de post of de boodschappen.

 • Dagbesteding

  Het zoeken en behouden van een passende dag invulling.

Samen maken we een begeleidingsplan

Niet alleen praten, maar ook echt doen

Bij alles wat we doen gaan we uit van uw mogelijkheden en talenten. Wij geloven er in dat ieder mens het liefst zoveel mogelijk zelf wil doen.
Daarbij bepaalt u zelf op welke manier we u kunnen ondersteunen.

Wij werken nauw samen met uw andere zorgverleners en mensen in uw buurt (familie, vrienden, mantelzorgers, etc.) We maken samen een 
begeleidingsplan met heldere doelen en we evalueren regelmatig. Op een praktische manier pakken we problemen samen aan.

écht luisteren naar waar iemand behoefte aan heeft

Geluk dichtbij

Wij werken vanuit de visie “Geluk Dichtbij”. Dit betekent dat wij niet alleen kijken naar de hulpvraag, maar naar uw persoonlijke behoefte. Wij willen graag weten waar u gelukkig van wordt en hoe wij daaraan kunnen bijdragen. Dit noemen wij Geluk Dichtbij. 

Geluk Dichtbij betekent voor ons écht luisteren naar waar iemand behoefte aan heeft en daar naar handelen. Onze missie, visie en de 5 GELUK-waarden van Actief Zorg gaan hier dieper op in.

Benieuwd naar wat Geluk Dichtbij betekent voor onze eigen klanten en medewerkers?

Geluk is…aandacht voor elkaar.

Na een ziekenhuisopname kon Tilburger Henk van Lieshout wel een steuntje in de rug gebruiken. Via de transferverpleegkundige van het ziekenhuis werd hij gewezen op Actief Zorg. Henk had...

een activerend, krachtig, trots en menslievend instrument

Het leefplan

Binnen Actief Zorg nemen wij het geluk als uitgangspunt in ons denken en doen. Deze manier van werken is geborgd in ons Leefplan.  

Het Leefplan is een activerend, krachtig, trots en menslievend instrument. Het zorgt voor een open gesprek tussen onze klant, de hulpverlener bij u thuis en Actief Zorg als organisatie. Zonder jargon, gewoon van mens tot mens. Niet alleen uw zorgvraag komt aan bod, maar ook zaken als uw woonsituatie, activiteiten, contacten en gezondheid.
 

Begeleiding aanvragen

Om in aanmerking te komen voor individuele begeleiding, heeft u een WMO-indicatie (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) of een WLZ-indicatie (Wet Langdurige Zorg) nodig. Wij vertellen u graag meer over de manieren waarop u begeleiding aan kunt vragen. 

Kunt u hulp gebruiken bij het aanvragen van begeleiding? Of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met een van onze klantondersteuners.
 

De klantondersteuner staat voor u klaar

Actief Zorg heeft klantondersteuners in dienst die u kunnen helpen om de eerste stap te zetten. Zij komen gratis bij u thuis en bespreken samen met u wat de mogelijkheden zijn.

De klantondersteuner helpt u graag met een eventuele WMO-aanvraag bij de gemeente. Vindt u het prettig dat de klantondersteuner aanwezig is bij een keukentafelgesprek, dan is dat ook mogelijk.

Begeleid en beschermd wonen

Het Witte Huys

In het Witte Huys woon je met maximaal 7 bewoners in de leeftijd van 18 t/m 35 jaar samen in een groep. De woonbegeleiding wordt volledig afgestemd op jouw eigen behoefte hierin. Daarnaast is mogelijk om als bewoner van het Witte Huys ambulante begeleiding van Actief Zorg te ontvangen. De individuele begeleiding die je van ons gewend bent, in een beschermde, kleinschalige woonvorm.

Werken als begeleider bij Actief Zorg

Wil je iets bijdragen aan het leven van andere mensen? Als begeleider zorg jij dat onze klanten zo lang en gelukkig mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Samen ga je aan de slag met gebieden als zelfstandig wonen, werk, sociale contacten, financiën en gezondheid. 

Benieuwd of werken als begeleider iets voor jou is? Bekijk onze vacatures en lees wat onze collega’s vertellen over hun werk bij Actief Zorg.

Telefoniste & Receptioniste

Wilt u graag meer informatie over Begeleiding van Actief Zorg?

Of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Ik ben Melanie van Herwaarden, telefoniste en receptioniste bij Actief Zorg. Voor al uw vragen kunt bij mij of één van mijn collega's terecht. U kunt bellen of een bericht achterlaten via het contactformulier

Kunnen wij u alvast ergens mee helpen?

Veelgestelde vragen

vragen

Wilt u liever iemand persoonlijk spreken